Weer onderweg
Door: jan
Blijf op de hoogte en volg Jan
23 Juni 2014 | Verenigd Koninkrijk, Castle Douglas
Op vrijdag vertrok ik naar IJmuiden. Tegenwind en zo nu en dan een pittig buitje maakten dat nog best een zware rit. Na een prima overtocht zaterdagmorgen 9 uur aankomst in Newcastle. Vandaar fietsen naar Hexham, een vertrouwde plaats want ik heb er al diverse keren gecampeerd.
Het begin was heel gemakkelijk, maar eenmaal bij Hexham was het een enorme klim naar de camping bij de racecourse, zelf nog steiler dan in mijn herinnering (of zouden de jaren gaan tellen; je moet er in het begin altijd even inkomen). Maar eenmaal aangekomen zag alles er uit als vroeger, alleen een beetje meer vervallen.
De volgende dag ging de tocht naar Longtown, boven Carlisle. Ook bekend terrein, want daar begin ik aan een stuk van de End-to-end tour van drie jaar geleden. Langs Hadrians Wall en met een bezoek aan Housesteads Roman Camp. Pittige tocht door al die heuvels. Gelukkig was het laatste stuk wat vlakker.
Vanuit Longtown was de route zoals gezegd bekend, dus een enkele foto zou zo een kopie kunnen zijn van die van drie jaar geleden. Uiteindelijk dus gearriveerd in Castle Douglas, waar ik nu in de Kings Arms dit bericht zit te tikken. Oook vandaag een pittige tocht (95 km, waarvan de laatste 30 door de heuvels (dat betekent dus dat je 80 % van de tijd aan het klimmen bent).
23 Juni 2014 - 23:26
Laurens :
De kop is er af! Benieuwd naar de mooie fotografische vergezichten die nog zullen volgen. Al zal dat in Schotland vast regelmatig om wat klimwerk vragen. Die klim bij de Hexham racecourse kan ik me van eerder herinneren dat ie best stevig was hoor. Veel plezier! -
24 Juni 2014 - 12:12
Henk Wevers:
Mooie plaatjes Jan, het ziet er allemaal prachtig uit.
Mijn Ipad kon de webpagina niet vinden, op de pc geen problemen. -
24 Juni 2014 - 12:36
Janneke:
Ha die Jan, alles verloopt dus weer voorspoedig, zo te lezen. Ik klikte op de foto's maar die hadden allemaal een blauwe waas, terwijl ze als kleine pictogrammen wel helder zijn, strange. Maar erg leuk om jouw overbekende selfies weer te zien hoor! Ik kijk al weer uit naar je volgende update ;-) -
24 Juni 2014 - 12:38
Janneke:
hmm, blauwe waas is al weer weg hoor. Het zal die verdraaide advertentie van de KLM wel zijn geweest die de boel in de war schopte :-( -
24 Juni 2014 - 15:57
Henriette:
Hi Jan,
De kop is er weer af. Meteen al weer "afzien". Wat ben je toch een bikkel! Geniet en doe vooral ook voorzichtig!!
25 Juni 2014 - 08:33
Anke:
Eindelijk even tijd om je verslag te lezen. Dat was wel even afzien, Jan. Je hebt HET nog! Mooi Schotland. Ik ben bijna jaloers. Wacht graag op verdere avonturenverhalen. Toi, Toi. -
26 Juni 2014 - 08:34
Marja Fee:
Ha Jan. De tocht der tochten is weer begonnen zie ik. Waar kun je mooier beginnen dan in Hexham. Was daar niet de toren met de blitsblauwe wijzerplaat in de klok? Ik hoop op veel droge en (licht) zonnige dagen voor je. Groet oet Twente.