Harris en Lewis
Door: jan
Blijf op de hoogte en volg Jan
07 Juli 2014 | Verenigd Koninkrijk, Steòrnabhagh
Vandaag ( zondag ) verder naar Stornoway op het eiland Lewis (dat aan Harris vast zit). Eerst weer omhoog, het stuk naar Tarbert, en vandaar verder naar het noorden, gelukkig steeds met de wind in de rug. Toen ik uit Tarbert vertrok hing er zo'n zwarte lucht voor me uit dat ik me afvroeg of het wel verantwoord was om daar in te gaan fietsen. Maar tot mijn verrassing viel er maar een paar minuten regen uit, daarna klaarde het weer op en bleef het de rest van de dag mooi weer. Een mooie tocht door Lewis dat een stuk minder hoog is dan Harris.
Gelukkig lukte het ook nog om een restaurant te vinden, want op Lewis is zondag bijna alles dicht. Sinds twintig jaar varen er, na hevige protesten, op zondag wel veerboten.
Vandaag (maandag) een rondrit gemaakt door Lewis. Inderdaad minder zwaar dan Harris want vlakker. Uiteraard een gedeelte van de rit de wind tegen, maar dat neem je dan maar voor lief. Zonder bagage kan veel.
De tocht kwam o.a. langs Callanish waar drie steencirkels uit het Neolithicum staan. Mooie tocht, mooi (Schots) weer. Het laatste betekent dat het grotendeels droog is, vaak schijnt de zon, en zo nu en dan valt er een buitje van een of twee minuten. Er is heel goed mee te leven. Laat mijn verslag niet de indruk geven dat het steeds slecht weer is hoor, al meld ik het natuurlijk wel als dat het geval is. Tot dusver zijn er maar twee dagen geweest met echte regen, allebei woensdagen. Voor de rest is het weer prima!
07 Juli 2014 - 22:22
Lydia:
ha jan!
ik volg je natuurlijk, maar heb wat problemen met je berichten openen. geen idee hoe het komt . hier is het juist nogal 'droog' geweest, viel in de tuin met kamerplantengietertje niet tegenop te gieten. zaterdag en zondag flinke regenbuien, altijd beter. laurens en katrien zijn druk met het huis en heeeeel blij over je auto te kunnen beschikken, maar blijven voorlopig toch nog even op boven zevenwouden wonen... -
08 Juli 2014 - 12:06
Peter:
Hallo Jan,
Bij ons begint de regen nu, vandaag valt het gestaag. dus wees blij dat je nu wat westelijker zit. Leuk je verslag te lezen en de foto's te zien van een karakteristiek landschap. jij bent al 14 dagen onderweg, wij gaan over 14 dagen. Van Jaap nog een paar fiestboekjes geleend o.a. de Elbe Radweg, die gaan we fietsen tussen Dresden en Praag. Fiets nog lekker in het Schotse land, na het zien van je foto,s zeker het overwegen waard. Ik zie je weer de 25ste bij de eerste koorrepetitie
Groet Peter -
08 Juli 2014 - 16:08
Ruud Rotteveel:
Hallo Jan,
Je verslagen zijn prima, het weer soms wel en soms niet. Ik volg je en hoop dat deze fietsoefeningen goed voor je handicap zijn! Misschien tellen ze wel mee en heb je nu een nog lagere handicap!
Sterkte nog en geniet van deze prachtige omgeving! Groeten,
Ruud