In de Great Glen
Door: jan
Blijf op de hoogte en volg Jan
24 Juli 2011 | Verenigd Koninkrijk, Fort Augustus
Maar goed de tocht: eerst langs het jaagpad van het Caledonian Canal, prachtig en rustig. Daarna wil Guus Schipper de volgzame fietser forest tracks op sturen, ook zo lekker rustig, maar hij schrijft erbij .....een overvloed aan grote keien en talloze putten. Eufemistisch gezegd (!) rijdt het niet zo prettig maar het is zeker te verkiezen boven de A82....
Nou, toen wist ik wel hoe laat het was gezien mijn ervaringen met de vorige forest track, en ben lekker over de A82 gegaan die op zondag helemaal niet zo druk was. Zodoende was ik vandaag al om drie uur op de camping, en kon ik lekker in de zon gaan zitten en het dorp bekijken. Gegeten in een restaurant met uitzicht op Loch Ness maar geen monster gezien.
Morgen dus een zware rit met veel klimmen, naar Inverness.
24 Juli 2011 - 19:23
Hans Van Der Maas:
geweldig Jan,
al weer verhalen en zieleroersels.
ik krijg de e-mail zelfs twee keer en ga het dus snel lezen
24 Juli 2011 - 19:47
Lydia:
hoi jan,
dan had je beter weer dan hier in uithoorn! die locks zien er wel reuze spannend uit. weer een mooie tocht, zo te lezen. veel succes met de zware klim morgen. -
24 Juli 2011 - 20:31
Katrien:
Ha Jan,
je schiet al lekker op! Ziet er mooi uit, daar, en dat monster, ach, dat schijnt in het echt tegen te vallen.
Fiets ze! -
24 Juli 2011 - 22:19
Hans Van Der Maas:
Dag Jan,ik vergeleek hoe jij op de foto staat aan het Caledonian Canal met hoe jij op de foto staat in London (Pic circus).
Mij lijkt, voldaner, vermoeider (of komt dat door de zon), verweerder, vol vertrouwen (het eind is in zicht), sterker (ondanks de porridge), heldhaftiger (weer een prestatie), taniger (ben je afgevallen?) etc.
Om de vraag (wat zijn de verschillen ?) beter te beantwoorden , lijkt het me goed beide foto's even groot uit te printen en naast elkaar te leggen. En er dan jouw verhalen bij te horen.
25 Juli 2011 - 07:00
Marja:
Ha..Leuk, twee verhalen zo snel achter elkaar en wat een opsteker om eens een dagje lekker in de zon te kunnen zitten!
Je hebt ook een lokale(?) borderterrier (volgens mij) op een van je foto's staan; dat maakt het plaatje wel compleet.
Nu ik dit schrijf ben jij waarschijnlijk alweer aan een van je beklimmingen begonnen en zul je het pas lezen als ook deze heavy etappe achter de rug is. De foto van jezelf roept inderdaad reacties op; vermoeid maar strijdbaar lijkt mij. Zo'n uitdrukking van 'toch mooi onder de minuut gedoken'...(ref. aan een van jouw prestaties uit een heel erg grijs verleden.. :-)
Nog heel veel goed weer gewenst voor de komende dagen. -
25 Juli 2011 - 14:17
Henriette:
Hoi Bikkel,
Zo te zien is het weer bij jou beter dan bij ons ........... Het is echt vreselijk, afgelopen weekend was het gewoon herfst. Gisteravond heb ik de verwarming aan gedaan. Wat maak je weer een mooie tocht, maar wel heftig hoor! Leuk de foto van de sluis met de boten!
Je moet wel blijven eten hoor Jan. Op de foto waar jijzelf op staat zie ik wel een wat vermoeide/vermagerde Jan ........ Succes vandaag met de zware tocht!~!!
25 Juli 2011 - 19:32
Frits:
Hi Jan,
Eindelijk je reisverslagen gelezen en foto's bekeken. We hadden het pasgeleden op het zaterdag loopgroepje nog over je. De foto's zijn weer erg mooi en uitnodigend. Vroeg me wel af hoe je toch een Schotse politicus herkend in wieleroutfit bij een ferry; je weet er kennelijk meer van! Wat het weer betreft had je trouwens niet in Nederland hoeven blijven, maar dat heb je uit de reacties van je volgers al begrepen. Andries en ik gaan volgend jaar toch maar weer schaatsen op zaterdag, wie weet komt het er ooit nog eens van om in Zweden te gaan schaatsen.
Je schreef dat je een zware klim tegemoet ging. Hopelijk is alles prima verlopen. Wat is nu je bestemming way up north?
Veel plezier nog met je tocht,
Hartelijke groet, ook van Elly,
Frits