Alweer op de terugweg - Reisverslag uit Inverness, Verenigd Koninkrijk van Jan Wouwe - WaarBenJij.nu Alweer op de terugweg - Reisverslag uit Inverness, Verenigd Koninkrijk van Jan Wouwe - WaarBenJij.nu

Alweer op de terugweg

Door: jan

Blijf op de hoogte en volg Jan

29 Juli 2011 | Verenigd Koninkrijk, Inverness

Gisteren (donderdag) werd ik wakker door een geluid dat ik al lang niet had gehoord: regen! Eigenlijk heb ik in Schotland nauwelijks regen gehad, dus ik dacht dat dat zo zou blijven, vooral omdat het de avond daarvoor helemaal helder was. Gelukkig hield de regen om een uur of acht op en ik hoefde natuurlijk niet vroeg op te staan voor die 17 mijl. Gaandeweg de dag werd het weer steeds beter, al bleef er, net zolas alle dagen daarvoor een felle noordenwind waaien. Dat en veel vals plat en de beklimming van Wart Hill net voor het einde betekende dat het toch nog geen sinecure werd.. maar tenslotte kwam ik er natuurlijk. Het was een mooi moment om
john o'Groats binnen te rijden en ik het het bereiken van de finish dan ook op verschillende manieren vastgelegd/laten vastleggen. 'Smiddags heb ik nog een bezoek gebracht aan Duncansby Head, in feite de echte Noord-oost punt van Schotland, met spectaculaire kliffen, waar puffins nestelen. Het leek precies op IJsland. Verder is er in Jonh o'Groats niets te doen, een hotel, een snackbar, Tourist Information, een kiosk en een paar huizen, dat is het wel. Maar het leek me toch wel leuk om er de nacht door te brengen.
'Savonds was het weer helder met veel wind, en de volgende morgen.. weer regen! Gelukkig hele korte buitjes van een minuut en ook weer opklaringen gaandeweg de dag. Gezien de Noord-westen wind besloot ik om terug te fietsen naar Wick en daar de trein te nemen naar Inverness. Weer gezeur natuurlijk over reservering voor de fiets, maar dat kwam gelukkig goed. Het was een prachtige treinreis van vier uur. Ook wel weer leuk om lekker achterover geleund, met een kopje koffie bij de hand het landschap aan je voorbij te zien trekken. Het weer is nu echt mooi geworden, ik geloof dat die venijnige noordenwind nu echt is gaan liggen na vier weken, maar ja daar heb ik nu niet veel meer aan. Dus ben ik weer opnieuw op de camping in Inverness, en internet bij de Auctioneers. Morgen de trein naar Edinburgh, waar ik zondag blijf. Maandag verder met de trein naar Newcastle voor de ferry. Dinsdagmorgen hoop ik aan land te gaan in Ijmuiden.

• 29 Juli 2011 - 20:50

Lydia:

YOU MADE IT! had niet anders verwacht natuurlijk. dan vanaf nu lekker je laten rijden/varen, en genieten van die 'luxe'. je berichtje kwam binnen toen ik laurens aan de lijn had, die 'doet' morgen het zomercarnaval in rotterdam, voor radio rijnmond, en zal vanaf 12 uur regelmatig in de lucht zijn, tot ca.5 uur. ook via internet te volgen: www.rtvrijnmond.nl

ik sluit morgen een week af als 'zorgondersteuner', de ouders van mijn pupil meldden vanavond vanuit parijs erg te hebben genoten van hun 'second honeymoon'. vanwege het zeer natte weer afgelopen 2 weken dramatisch weinig B&B-gasten gehad... ik hoop dat augustus beter weer gaat geven!

laat me weten hoe laat je dinsdag in uithoorn bent - dan staat hier een flesje wijn klaar, en kletsen we bij.

• 30 Juli 2011 - 07:58

Sue:

Hurray!!!!!! Well done, Jan.
    Your legs won't know what to do!!! It's been great following you on this blog. Enjoy your relaxing journey home.

• 30 Juli 2011 - 08:11

Cor En Akkie:

Bravo! Bravo! Om wederom trots op te zijn. Gefeliciteerd en een goede terugtocht. Groeten.

• 31 Juli 2011 - 12:45

Laurens:

Goed gedaan! Maar ja; nu weer op zoek naar een nieuw doel hè. Route 66 op de fiets? Of toch nog Kathmandu naar Lhasa?

Kitty wacht al vol smart op je terugkomst! Neem je ook meteen een zonnetje en droog weer mee?

• 31 Juli 2011 - 19:28

Janneke:

Fantastisch! Je hebt het weer gedaan! Wereldprestatie!
    Ik zie op de foto's dat je stug je korte fietsbroek bent blijven dragen, bikkel ;-)
    Nu lekker genieten in de trein & ferry en de beentjes rust geven. Goede terugreis maandag/dinsdag en tot gauw! J

• 01 Augustus 2011 - 06:53

Marja:

En ook van mij natuurlijk de felicitaties voor wederom een vette prestatie!
    Dat zinnetje in je verslag over de beklimming van de laatste bult..."tenslotte kwam ik er natuurlijk" geeft al aan dat de spirit er nog helemaal is. Wat let je; het is nog maar 2200 miles naar de Noord Pool :-)
    Nu nog even een paar uur genieten van de treinreis (they do have reclining seats I hope?) en voor je het weet zit je weer achter je goed verzorgde planten in the not so little village Uithoorn.
    Dat zal nog wel even een cultuurshock zijn..maar ze beloven wel zomerweer en weinig wind de komende week zodat je je koude botten en spieren weer kan laten doorwarmen..en plannen kan maken...voor......(?)..
    Het was leuk je na zo'n lange tijn weer eens op deze manier te volgen. Wie weet tot een volgend blog.

M.

• 05 Augustus 2011 - 07:12

Frits:

Ha die Jan, van harte gefeliciteerd met het halern van de finish; je bent dus weer thuis! dank voor de verslagen en mooie foto's. Misschien zaterdag weer lopen?