Golfen in Lacanau - Reisverslag uit Lacanau-Océan, Frankrijk van Jan Wouwe - WaarBenJij.nu Golfen in Lacanau - Reisverslag uit Lacanau-Océan, Frankrijk van Jan Wouwe - WaarBenJij.nu

Golfen in Lacanau

Door: jan

Blijf op de hoogte en volg Jan

11 Juli 2013 | Frankrijk, Lacanau-Océan

Bericht vanuit Lacanau-Ocean:
Vanuit Saintes vrijdag vertrokken. Prachtig weer, en wind in de rug, dus het ging als een zonnetje. Na een kilometer of veertig was ik in Royan voor de veerboot naar Le Verdon over de monding van de Gironde. Na ontscheping in Le Verdon was ik opeens in en heel nieuw landschap. Had ik voordien tussen graan- en maisakkers gefietst, nu ging de route langs fietspaden door een duinlandschap met dennebossen langs de kust. Na een kilometer of dertig vond ik een camping in Montalivet. De volgende dag had ik maar een kleine etappe af te leggen, naar Lacanau.
En zo kwam ik zondagmiddag aan in Lacanau-Ocean waar ik hartelijk werd ontvangen doorAad en Len Ruigrok. Ik kon er douchen, lekker eten en drinken, en slapen in een echt bed, toch wel weer een luxe. De volgende dag stond in het teken van en rondje golf op de naast hun woning gelegen golfcourse. Buitengewoon pretiig, al was het met een temperatuur van 38 graden wel een beetje afzien. Het resultaat was, gezien de omstandigheden (vreemde baan, vreemde clubs, en de temperatuur) niet eens zo slecht (28 ptn).
Dinsdag gingen Aad en ik naar het strand in Carcans. Daar hebben we gezellig een dagje doorgebracht met lekker luieren, en zo nu en dan een beetje pootjebaden. Na afloop hebben we oesters gegeten.
Woensdag stond op het programma dat een trampoline moest worden opgebouwd (volgens de verpakking: Quick and easy assembly). Dat bleek niet helemaal de werkelijkheid, we zijn er wel de halve dag mee bezig geweest (de handleiding vermeldde dat er 'trois persons avec une bon condition physique' waren vereist). Gelukkig bleef er nog tijd over voor 9 holes op de Méjanne golfcourse, een prachtige baan waar een buggy wel een vereiste was (maar dan moet de accu wel opgeladen zijn!)
Morgen gaat de reis weer verder na een bijzonder plezierige tussenstop. Aad en Len, hartelijk dank voor de gastvrijheid!

• 11 Juli 2013 - 07:30

Wilma:

Hi Jan, mooi is het in Lacanau hè.? Daar hebben Michel en ik menig vakantie doorgebracht ..;-). De foto's van de afgelopen verslagen zien er ook prachtig uit. Duidelijke genieten dus ! Hier gaat het eindelijk ook een beetje zomeren..... Tot snel,
    Gr. Wilma

• 11 Juli 2013 - 07:44

Henk Wevers:

Dag Jan,

Het is steeds leuk om je verhaaltjes te lezen. Je schiet m.i. ook erg snel op, voor ik er erg in heb,zit je in het zuiden van Frankrijk. Ik heb de indruk dat je onderhand ook redelijk wat mensen kent. Komt dat elkaar allemaal tegen? Dat is wel het voordeel van alleen reizen, je komt als vanzelf in contact met veel lieden.
    Hier is het lekker weer, iedereen roept eindelijk. Er blijft wel veel wind staan, maar we hadden een lekker stranddagje deze week.
    Mijn tennis staat even stil, ik heb wat toernooien gespeeld en dan speel ik kennelijk wat meer gespannen dan anders. Ik ontwikkelde afgelopen zaterdag een tennisarm, of iets dat er op lijkt. Dus maar even rust, dat lukt wel omdat we met de familie een weekje weggaan.
    Jij was natuurlijk in je element met een dagje golf tussendoor.

Veel plezier verder, hoe lang nog? Ik neem aan dat je niet terug fietst.