Saintes (2) - Reisverslag uit Saintes, Frankrijk van Jan Wouwe - WaarBenJij.nu Saintes (2) - Reisverslag uit Saintes, Frankrijk van Jan Wouwe - WaarBenJij.nu

Saintes (2)

Blijf op de hoogte en volg Jan

05 Juli 2013 | Frankrijk, Saintes

Even een update vanuit Saintes. Zoals gezegd ben ik hier een dag blijven staan, want er is genoeg te zien, o.a. Romeinse (of Gallo-romeinse, zoals dat hier heet) overblijfselen van de stad Mediolanum Santorum, waaronder een amphitheater, resten van thermen en een stadspoort, triomfboog van Germanicus genoemd. Verder zijn er natuurlijk oude kerken, en een Abbaye aux Dames. Het was een belangrijke plaats op de pelgrimsroute.
Het weer is inmiddels aanzienlijk verbeterd. Na een wat aarzelend begin vanmorgen is de zon volop aan schijnen. Ook de wind waait uit een wat betere hoek lijkt het. We zullen zien hoe het morgen is.

• 07 Juli 2013 - 13:23

Akkie En Cor:

Dag Jan,
    Met belangstelling volgen we je op je reis. Voor de komende tijd ziet de weersverwachting er erg goed uit en we hopen dat je er van zult genieten. We wensen je een goede reis verder.
    Hartelijke groeten, Akkie en Cor

• 09 Juli 2013 - 09:40

Frits En Elly:

hi Jan, vandaag weer even naar je reisverslag gekeken. Uit wat je schrijft blijkt dat de omstandigheden niet altijd gunstig zijn. leuk van de ontmoeting met Joke. veel dank ook voor de foto's, reizen we zo ook een beetje met je mee. geniet verder van je eigen Tour de France! hartelijke groet, Frits en Elly

Jan

Dit jaar fiets ik vanuit Uithoorn naar Zuid-Frankrijk, een land waar ik nog nooit heb gefietst. Onderweg ga ik in Parijs langs om de eerste verjaardag van Olivier te vieren. Arno fiets tot aan Parijs met me mee

Actief sinds 24 Mei 2009