Op weg naar huis
Door: jan
Blijf op de hoogte en volg Jan
31 Juli 2009 | Italië, Rome
Het is nog geen week geleden dat ik hier op de camping binnen kwam rijden. Nu zit ik hier nog even te internetten terwijl de bagage al op de fiets zit en ik straks ge uitchecken. Nog geen week geleden dus maar het lijkt al weer een eeuwigheid geleden, zoveel hebben we weer meegemaakt in Rome en omgeving. Vanaf zondag hebben Arno Stephanie en ik te voet, met de metro en op de fiets Rome doorkruist en ontzettend veel gezien. Rome is, zeker in deze dagen vies, druk en warm maar ik weet nu al dat ik het zal missen als ik weer thuis ben. Ik kan geen volledig foto overzicht sturen van alles wat we hebben gezien maar neem van mij aan dat we drukke dagen hadden. Het lijkt bijna vermoeiender dan er naar toe fietsen.
Uiteraard zijin we in de Sint Pieter geweest en in de Musei Vaticani (doorheen gerend), op het Forum, de Palatijn en het Colosseum. Verder zijn we een dag wezen fietsen naar de Via Appia en de Aqua Claudia, hebben we diverse andere musea gezien, en hebben we een wandeltour langs de highlights van Rome gemaakt. Ook zijn we een dag naar Ostia Antica geweest. Gisterenmiddag zijn Arno en Stephanie op de trein naar Florence gestapt voor het vervolg van hun tour die hen ook nog in Bologna, Verona, Venetie en Milaan zal brengen.
Ik stap vanavond op de trein naar Munchen. Daar blijf ik een dag en morgenavond (zaterdag stap ik dan op de nachttrein naar Amsterdam. Als alles gaat zoals het moet ben ik zondagmorgen weer thuis (ook wel iets om weer naar uit te kijken na zeven weken onderweg te zijn geweest).